Суд визнав незаконними ухвали Львівської міськради

11:48 12 квітня 2019 р.

Господарський суд Львівської області

Господарський суд Львівської області
Фото: wikipedia.org

Прокуратура довела неправомірність надання у користування підприємству майже 2двох гектарів землі у Львові вартістю 5,5 млн. гривень

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили в п’ятницю, 12 квітня: «Господарським судом Львівської області задоволено позов Львівської місцевої прокуратури №1 до Львівської міської ради та ПрАТ щодо визнання незаконними та скасування ухвал органу місцевого самоврядування. Крім цього, прокурори вимагали розірвати договір оренди, на підставі якого вказаному товариству передано у користування земельну ділянку площею 1,9 га вартістю 5,5 млн. гривень на вулиці Стрийській, 127 у Львові».

«Судом з’ясовано, що міська рада діяла при прийнятті рішень щодо передачі цієї земельної ділянки в оренду не в інтересах територіальної громади.  Фактично, вона була надана без проведення земельних торгів (аукціону), тобто з порушеннями вимог статті в Земельного кодексу України», – поінформували також у прокуратурі.

«За таких обставин суд визнав вимоги прокурора підставними і обґрунтованими та виніс рішення про повернення земельної ділянки територіальній громаді міста. Принципова позиція прокуратури області сприяли постановленню законного та обґрунтованого рішення суду», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів