Суд у Львові заарештував земельну ділянку

17:00 8 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: lviv.gp.gov.ua

Прокуратура ініціювала розгляд у суді питання законності забудови на вулиці Липинського 27 у Львові.

Про це повідомили в п’ятницю, 8 листопада, у прокуратурі Львівської області, де також розповіли: «Прокуратура заявила позов до суду щодо витребовування із володіння фізичної особи земельної ділянки площею майже 1,3 га вартістю 1,4 млн. гривень. Попередньо з’ясовано, що земельна ділянка, яка забудовується, перебувала у комунальній власності територіальної громади міста та у 1998 році була надана у постійне користування акціонерному товариству для виробничих потреб».

«Однак, у 2014 році, у зв’язку з процедурою банкрутства та ліквідації цього підприємства, його майно продано на аукціоні. При цьому, без належних на те правових підстав, всупереч положенням Земельного кодексу України та вимог інших нормативно-правових актів, земля протиправно перейшла з власності львів’ян у приватну», – поінформували також у прокуратурі.

«Надалі, право власності на цю територію неодноразово відчужувалось юридичним та фізичним особам на підставі різного виду цивільно-правових угод. На даний час, між кінцевим власником земельної ділянки та приватною фірмою укладено договір на право забудови земельної ділянки (суперфіцію), на підставі якого цю територію забудовують», – розповіли також у прокуратурі.

«При тому, що Львівська міська рада, як дійсний власник спірної земельної ділянки, не була стороною правочинів щодо неї та не вчиняла будь-яких дій щодо її відчуження, а відтак, нерухомість вибула з володіння власника поза його волею. Тож люди, які інвестують у будівництво квартир, можуть залишитись ошуканими. При цьому, міський бюджет вже п’ять років недоотримує кошти», – повідомили також у прокуратурі.

«Щоб запобігти незаконному відчуженню львівської землі, прокуратурою скеровано до суду позов щодо витребування її з незаконного володіння. Учора, за клопотанням прокуратури, суд наклав арешт та заборонив відчуження та розпорядження цією землею», – поінформували також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів