Суд у Львові визнав акушера винним у смерті немовляти

10:48 3 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Шевченківський районний суд ув'язнив медика на один рік.

У прокуратурі Львівської області повідомили сьогодні, 3 листопада: «Прокуратурою області здійснювалось процесуальне керівництво та підтримувалось державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно лікаря акушер-гінеколога акушерського відділення однієї з Львівських комунальних міських клінічних лікарень, який обвинувачувався у неналежному та недбалому виконанні службових обов’язків, що спричинило смерть новонародженої дитини. Доведено, що під час допологової підготовки та пологів медик, відповідно до вимог клінічних протоколів, не здійснив ретельного обстеження стану плода та роділлі, із запізненням поставив діагноз, не прийняв вчасного рішення про зміну тактики ведення пологів та завершив їх шляхом накладання акушерських щипців».

«Все це призвело до гіпоксично-ішемічного ураження центральної нервової системи у новонародженої дитини. Через сім годин після народження немовля було госпіталізоване у відділення реанімації новонароджених міської дитячої клінічної лікарні, де перебувало місяць. Проте, попри всі зусилля медиків та комплекс реанімаційних заходів, дитина померла», – поінформували також у прокуратурі.

«За результатами судового розгляду, 2 листопада Шевченківський районний суд Львова ухвалив обвинувальний вирок та визнав лікаря винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України, призначивши покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік, з однорічним позбавленням права займатись лікарською діяльністю у комунальних та приватних медичних закладах. Крім цього, позов потерпілої матері щодо відшкодування моральної шкоди суд задоволив у розмірі 300 тисяч гривень, а позов батька – 50 тисяч гривень. Із комунальної 3-ї міської клінічної лікарні стягнуто на користь потерпілих 50 тисяч гривень», – повідомили також упрес-службі прокуратури Львівської області.

Як інформував «Щоденний Львів», акушер-гінеколог Олег Данков своєї вини не визнає і подаватиме апеляцію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів