Суд у Києві скасував арешт майна родини Гринкевичів у Львові

19:56 18 квітня 2024 р.

Фото до новини

Це одне з трьох відомих кримінальних проваджень щодо Ігоря Гринкевича.

Шевченківський районний суд міста Києва скасував арешт майна, накладений раніше на будівлю, приміщення та земельну ділянку, які належать ТОВ «ВТ Девелопмент», що входить в орбіту скандального львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

Зараз власником «ВТ Девелопмент» через ТОВ «Ясниський край» є львів’янин Максим Станкевич. Проте ще влітку 2023 року бенефіціаром компанії була вказана Світлана Гринкевич, дружина Ігоря Гринкевича, якого затримали наприкінці грудня при спробі дати 500 тис. доларів хабаря працівнику ДБР. Він також є підозрюваним у справі щодо махінацій зі закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

22 січня 2024 року Печерський районний суд міста Києва арештував майно «ВТ Девелопмент» у Львові, а саме:

- будівлю площею 3100 м2, на вул. Героїв УПА, 72 у Львові;

- нежитлові приміщення холодильника-розподілювача на вул. Апостола Д., 14 площею майже 1760 м2;

- земельну ділянку площею 0,15 га на вул. Героїв УПА.

Арешт на майно «ВТ Девелопмент» наклали в рамках досудового розслідування щодо контрактів Міноборони з ТОВ «Трейд лайнс рітейл» (власник Роман Гринкевич) і ТОВ «БК Сітіград» (власник Володимир Вдов’як).

Адвокат «ВТ Девелопмент» заявив у суді, що компанія не пов`язана «з фактами укладення та виконання договорів, які предметом досудового розслідування». Крім того, суд встановив, що слідчі не надали доказів протиправної діяльності компанії, вона не є стороною договорів, які розслідують, а майно придбали задовго до їх укладення.

Тому суд вирішив, що подальше збереження арешту майна «не виправдовується потребами досудового розслідування» і скасував його.

Це одне з трьох відомих кримінальних проваджень щодо Ігоря Гринкевича. В основній справі, щодо поставки неякісного одягу для військових, підозрюваними є Ігор Гринкевич зі сином Романом та ще троє людей. Наразі строки досудового розслідування продовжили до 17 липня цього року, а у справі хабаря – до кінця червня.

Комунальне підприємство Львівської міськради «Львівсвітло» заявило про розрив угоди з ТОВ «Тантал», укладену всупереч забороні АМКУ на участь у бюджетних тендерах.

«На жаль, при відкритих торгах з особливостями у системі [Prozorro] не завжди є можливість відслідковувати статус компаній – можуть вони брати участь у закупівлях чи є у «чорному списку». Дякуємо журналістам NGL.media, які виявили цю помилку. ЛКП Львівсвітло  розриває з компанією договір. Вже найближчим часом буде проведено повторну закупівлю», – сказано у повідомленні ЛКП «Львівсвітло», поширеному через кілька годин після публікації NGL.media.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів