Суд скасував сквер на вулиці Кульчицької

23:56 5 травня 2020 р.

Фото до новини


Фото: Візуалізація скверу на вул. Олени Кульчицької, 18 (фото: 032.ua)

«Львівський окружний адміністративний суд виніс рішення і частково скасував план зонування Шевченківського району, затверджений рішенням сесії Львівської міської ради про те, що на вул. Кульчицької має бути сквер.

Я хочу нагадати про те, що йдеться про те, що у 2007 році було надано дозвіл одному із львівських підприємств на розробку проекту землеустрою для розміщення там спортивно-розважального комплексу.

Це була перша ухвала, яка є нереалізована. Є позиція Верховного суду про те, що таке рішення Львівської міської ради для цього підприємства не створює жодних прав та обов’язків.

Проте, незважаючи на це, підприємство продовжує судитись з містом. Очевидно, що таке рішення ми будемо оскаржувати, будемо відстоювати наш план зонування в тій частині. Працівниками юридичного департаменту вже готується апеляційна скарга. Ми на боці громади!", — зазначила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, 21 червня 2018 року була прийнята ухвала міської ради № 3615 про підтримку місцевої ініціативи і надання статусу скверу громадському простору за адресою: вул. Кульчицької, 18. Однак, ця ухвала була оскаржена ТзОВ «Спортивний клуб «Сокіл» у Львівському окружному адміністративному суді.

Нагадаємо, львів'ян дратує заборона відвідування парків, скверів і зон відпочинку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів