Суд скасував штраф за автозафіксоване порушення ПДР

19:01 13 грудня 2020 р.

Фото до новини

Водій автомобіля в Полтавській області домігся скасування штрафу в суді за порушення ПДР, яке потрапило на прилад вимірювання швидкості TruCAM.

Про це йдеться в єдиному судовому реєстрі, пише DailyLviv. Розгляд відбувся у Першому апеляційному адміністративному суді Краматорська. Водій попросив правоохоронців надати докази порушення ПДР - перевищення швидкості. Однак після ознайомлення з ними обвинувачений сказав, що вони непереконливі. На фото з TruCAM не було видно того, хто керував авто.

Водій оскаржив штраф в суді. Там зробили висновок, що "на фотознімку з приладу TruCAM не зафіксовано особу, яка знаходилася за кермом цього автомобіля". Також судді відзначили, що через відсутність спеціальних дорожніх знаків на фото стало неможливим встановити - рухався водій в межах населеного пункту чи ні.

Суд все таки скасував штраф водієві, особистість якого не змогли з'ясувати за допомогою знімка.

Нагадаємо, шо після того, як в Україні запрацювала система відеофіксації порушень на дорогах, автовласникам почали приходити штрафи за порушення, виявлені камерами автофіксації або TruCAM. Однак є випадки, коли ці штрафи можуть бути оскаржені в суді.

Одна смерть, троє скалічених: 19-річний водій наїхав на пішохода

В Опеля знесло дах: травмовані два водії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів