Суд наклав арешт на приватний будинок, автомобілі, земельні ділянки першого заступника голови Солонківської сільради

20:05 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

20 вересня суд обрав Миколі Пущаку запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 242240 грн застави.

Про це інформує NGL.media, пише DailyLviv.com.

Галицький районний суд Львова наклав арешт на приватний будинок, автомобілі та земельні ділянки Миколи Пущака, першого заступника голови Солонківської сільради Богдана Дубневича. Раніше Пущака затримали за вимагання та отримання 4000 доларів хабаря. Впродовж останнього місяця це вже друге затримання заступників Дубневича за підозрою хабарництві.

Про затримання першого заступника голови Солонківської сільради 39-річного Миколи Пущака стало відомо 19 вересня. За даними слідства, ще на початку року місцевий підприємець, директор ТзОВ «МЕТ ГРУП ЗАХІД» Юрій Ліуш звернувся до Солонківської сільської ради з проханням надати дозвіл на поділ земельної ділянки, яку орендує його підприємство. У квітні члени постійної земельної комісії і сільради виїхали на огляд ділянки, де голова комісії порадив Ліушу звернутись до Миколи Пущака, якщо він хоче отримати позитивне рішення щодо поділу ділянки.

Після того, як Ліушу відмовили у дозволі на поділ орендованої ділянки, він дослухався до поради і зустрівся з Миколою Пущаком. Заступник голови сільради запропонував підприємцю заплатити 318 тис. грн і за позитивне рішення сільради. За кілька тижнів після цієї розмови Пущак зменшив суму хабаря до 4000 доларів, при цьому попросив передати йому гроші двома траншами: 2000 доларів в день подання документів та заяви, а решту суми – після прийняття позитивного рішення.

Наступного дня після пропозиції про «знижки» Юрій Ліуш звернувся у поліцію, і з того моменту діяв уже під контролем слідчих. 27 травня він передав Пущаку перші 2000 доларів і написав нову заяву з проханням про поділ ділянки – і сільрада прийняла її до розгляду. 20 червня Ліуш передав Пущаку ще 2000 доларів – і Солонківська сільрада за підписом Богдана Дубневича справді дозволила поділ орендованої ділянки.

18 вересня слідчі провели обшуки у помешканні Миколи Пущака, де вилучили 20,6 тис. доларів, 316,7 тис. грн та айфони, на ці гроші і техніку уже накладений арешт.

Окрім того, Галицький райсуд Львова наклав арешт на будинок Миколи Пущака у селі Тухолька Сколівського району, а також на сім земельних ділянок Пущака у Тухольці, Великих Глібовичах (Бібрська МТГ) загальною площею 2,8 га та одну невелику ділянку площею 0,08 га на території Солонківської ОТГ. Також суд арештував два автомобілі Mercedes-Benz МL 250 і Mercedes-Benz CLA 250, зареєстровані на Миколу Пущака.

Наразі Микола Пущак відсторонений від посади першого заступника голови Солонківської сільської ради за рішенням суду. 20 вересня суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення 242240 грн застави – судячи з його активності в соцмережах, Пущак уже її сплатив.

19 вересня Микола Пущак коротко прокоментував свою справу, назвавши її замовною. «Справа, яка набирає розголосу навколо мене, є замовною і має безпосередній зв’язок із моєю політичною діяльністю. Я повністю співпрацюю зі слідством і відкритий до встановлення істини», – написав він у Facebook.

Додамо, що місяць тому поліція затримала на хабарі іншого заступника голови Солонківської сільради Андрія Жидачека, після чого його звільнили з посади. Зараз посаду Жидачека займає Володимир Войтович, що донедавна керував відділом економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та міжнародної співпраці Солонківської сільської ради.

Нагадаємо, голову Солонківської сільради Богдана Дубневича запідозрили у переплаті за військову форму. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів