Суд на Львівщині повернув територіальній громаді землі вартістю майже мільйон гривень

11:15 8 жовтня 2018 р.

Яворівський районний суд

Яворівський районний суд
Фото: google.com.ua

Рішенням Яворівського районного суду Львівської області задоволено позов Городоцької місцевої прокуратури в інтересах держави (в особі Лозинської сільської ради Яворівського району) до фізичної особи.

Про це повідомили в понеділок, 8 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Судом визнано недійсними та скасовано державні акти на право власності на земельні ділянки площею 0,1125 га та 0,4558 га, вартістю майже мільйон гривень (землі для ведення особистого селянського господарства), а також зобов’язано відповідача – фізичну особу повернути їх в розпорядження Лозинської сільської ради. Підставою виникнення права власності на земельні ділянки стало підроблене рішення органу місцевого самоврядування «Про передачу земель у власність» на території села Дубровиця у Яворівському районі».

«Це стало причиною втручання у справу прокуратури. На даний час судове рішення набрало законної сили, а тому органами прокуратури вжито заходів для його реального виконання. Як наслідок, до Державного реєстру речових прав внесено запис про скасування державних актів на право власності на ці землі. Крім цього, згідно акту приймання-передачі, їх земельні ділянки повернуто Лозинській сільській раді», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів