Суд на Львівщині покарав убивцю 14-річним ув’язненням

14:25 14 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: helg-tankoman.livejournal.com

Про це повідомляє сьогодні, 14 лютого, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

За його інформацією, Стрийський міськрайонний суд завершив розгляд справи про погвалтування й вбивство 85-річної жінки. Ці злочини були скоєні в одному зі сіл Стрийського району Львівщини у квітні 2013 року.

Про загибель цієї жінки повідомили тоді до Стрийського міськвідділу міліції місцеві мешканці. Туди негайно ж виїхали правоохоронці, які натрапили на труп літньої жінки з ознаками насильницької смерті на підлозі в її помешканні. Окрім того, речі в кімнаті були розкидані, а віконні шиби – розбиті.

Жінка проживала разом зі своїм чоловіком, але тієї трагічної ночі він гостював у дітей, тому вона у будинку була сама. А 27-річний, раніше судимий, місцевий мешканець проник у її будинок через вікно.

Вчинивши наругу над літньою жінкою, він взяв до рук сокиру й завдав нею декілька ударів по голові своєї жертви. Від тілесних ушкоджень вона померла одразу ж.

Коли вбивцю встановили за «гарячими слідами» й затримали, то встановили, що на момент скоєння злочину він перебував у стані алкогольного сп’яніння, й це обтяжило його вину. У судовій залі він визнав свою вину у вбивстві жінки, натомість факт зґвалтування заперечував.

Однак висновки експертів та інші неспростовні докази, зібрані під час слідства, довели протилежне. Відтак Стрийський міськрайонний суд покарав молодика за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених пунктом 10 частини 2 статті 115, а також частини 4 статті 152 Кримінального кодексу України позбавленням волі строком на 14 років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів