СБУ затримала у Львові двох провокаторів, фінансованих з Російської Федерації (оновлено)

23:39 24 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ukranews.com

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила в п’ятницю на брифінгу: «Щойно у Львові виявлено двох громадян України, які є членами так званої громадської організації «Галицький яструб». Під час обшуку в них були вилучені банківські картки, на які надходили гроші з Російської Федерації».

Олена Гітлянська розповіла також сьогодні, 24 липня, що в помешканні затриманих вилучено статут партії «Русь Соборная» та інші матеріали, які були направлені на експертизу. Речниця СБУ також повідомила: «Саме ця організація намагалась організувати незаконні мітинги у Львові щодо від’єднання регіону до Європейського союзу, але, як виявилось, організація фінансувалась з території РФ».

Про це повідомили сьогодні, 24 липня, в інформаційній агенції «УНН». Натомість у київському інтернет-виданні «Українська правда» розповіли в п'ятницю:

«Співробітники СБУ затримали двох учасників сепаратистського руху у Львові. Про це розповіла на брифінгу у п’ятницю речник СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, спецоперація розпочалася 24 липня зранку, а слідчі дії тривають досі. Гітлянська додала, що йдеться про членів громадської організації «Галицький яструб».

Під час обшуків, за її словами, у затриманих вилучені комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони, а також банківські карти, «на які надходили кошти в іноземній валюті із Російської Федерації». Окрім того у помешканні одного із затриманих вилучено статус політичної партії «Русь Соборная.

«Організація «Галицький яструб», як вам, мабуть, відомо, виступала за від’єднання Львова і приєднання його до ЄС. Але як ми бачимо, кошти на це перераховуються із зовсім іншої держави», – наголосила Гітлянська». 

Про це повідомили сьогодні, 24 липня, в київському інтернет-виданні «Українська правда». Натомість у прес-центрі Служби безпеки України розповіли в п’ятницю:

«На Львівщині Служба безпеки України провела обшуки у членів організації «Галицький яструб». Вони відбулися у рамках кримінального провадження за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України за фактом закликів до створення так званої «Галицької автономії» під час акцій протесту у Львові.

Співробітники СБУ вилучили комп’ютери, ноутбуки, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, банківські картки, на які надходила іноземна валюта (рублі, євро, долари США) з Російської Федерації та інших країн. Крім того, вилучено статут політичної партії «Русь Соборная». Невідкладні слідчі дії тривають».

Про це повідомили сьогодні, 24 липня, в прес-центрі Служби безпеки України.

Як інформував «ЩЛ», «прихильники автономії Галичини» провели проплачену акцію біля львівського цирку, провокатори також провели у Львові проплачений антисемітський мітинг, активісти просять ідентифікувати організатора цієї акції, на яку нарешті звернули увагу правоохоронці, котрі повідомили, що учасникам антисемітського мітингу під ЛОДА платили від 100 до 150 гривень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів