Сьогодні в Києві постраждали від силовиків і «тітушок» 15 журналістів (відео)

18:21 18 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: imi.org.ua

Їх список опубліковано у вівторок на сайті Інституту масової інформації.

За даними ІМІ, сьогодні, 18 лютого у Києві під час зіткнень між мітингувальниками та міліціонерами на вулиці Шовковичній знову постраждав фотокореспондент агентства «Reuters» Гліб Гаранич (на світлині). Йому в груди потрапила світлошумова граната, яка розірвала його одяг.

Натомість на вулиці Липській у Києві під центральним офісом Партії регіонів охорона побила фотокореспондента Максима Трєбухова (Перепелиця). На нього напали шестеро чоловіків. Били по обличчю, голові. Фотокору зламали ніс.

Також на вулиці Липській у Києві невідомі молодики спортивної зовнішності напали на знімальну групу «5 каналу» – журналісткуЄвгенію Таганович та оператора Леоніда Тараненка. Молодики розбили камеру «5 каналу». В оператора, можливо, зламано палець.

Своєю чергою, на вулиці Лаврській у Києві міліція напала на фотокореспондента радіо «Голос столиці» Євгена Котенка. Побачивши його з камерою, міліціонери напали на нього, заламали руки, відібрали камеру та посвідчення, погрожували життю. Перевірили камеру, там ще не було знімків. Після цього його відпустили.

А біля урядового кварталу в Києві невідомі побили фотографа «УНН» Олександра Козаченка та розбили йому камеру. Інцидент стався, коли він разом з Максимом Трєбуховим у жилети з написами «Преса» знімали пожежу у офісі «Партії регіонів» та як її гасять.

Натомість у Кріпосному провулку в Києві бійці «Беркуту» побили журналіста 5 каналу Азада Сафарова. Було поламано техніку, мікрофон. По тілу та голові ссадна та гулі. Рукою Сафаров не може рухати.

Також у Кріпосному провулку в Києві бійці «Беркуту» побили знімальну групу 5 каналу – оператора «5 каналу» Сергія Клименка. До оператора беркутівці застосували газ, розпиляли його йому в обличчя, а також побили.

Натомість біля Будинку офіцерів у Києві невідомі напали на журналіста Громадського ТВ Анатолія Морозова. Йому зламали щелепу. Під час нападу він якраз стрімив для «Громадського ТВ», був маркований як журналіст – бейджиком та був у жилеті «Преса».

Своєю чергою, під офісом «Партії регіонів» на вулиці Липській у Києві охорона будівлі побила фотокореспондента видання PHL Андрія Гудзенка. Йому розбили одну камеру і об'єктив. Пошкодили руку і ногу.

А біля Маріїнського парку «тітушки» напали журналістку «ТСН» телеканалу 1+1 Аллу Хоцянівську. Журналіст працювала у парі разом з оператором Артемом Багровим. «Тітушки» вимагали віддати камеру. Коли знімальна група відмовилась це зробити, ті відтягнули журналістку за куртку до паркану, вдарили по спині і залишили.

Також біля Маріїнського парку в Києв «тітушки» напали на оператора ТСН телеканалу 1+1 оператора Артема Багрова. Оператор працював у парі разом з журналісткою Аллою Хоцянівською. «Тітушки» вимагали віддати камеру. Оператора оточили кілька тітушок з палицями та почали його бити, вирвавши камеру. В оператора численні забої, камеру розбито вщент.

Натомість на вулиці Шовковичній у Києв фотокору та фрілансеру Олені Максименкоосколками гранати поранено ногу. «Це сталося біля 11 год., я знімала сутички, біля мене розірвалася світлошумова граната, осколки завдали 5 ран-порізів», – повідомила вона.

Також у Києві у фотографа Івана Любиша-Кірдея «Беркут» відібрав карти пам'яті з відзнятим відео. Він є оператором каналу «1+1» та позаштатним фотографом газети «День».

Своєю чергою, на вулиці Інститутській у Києвбійці спецпідрозділу «Беркут» побили редактора відділу «Економіка» інтернет-видання INSIDER Сергія Головньова. Силовики били палицями по голові та давали стусани.  Йому вибили з рук камеру і розтоптали.

Також у Києві кореспонденту «Главкома» Олексію Бику влучила в лоба гумова куля.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів