Слідчі оголосили депутату міськради на Львівщині підозру в скоєнні злочину

11:00 30 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/groups/govarta1

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталась 28 липня на автодорозі «Червоноград-Броди».

Про це повідомили в понеділок, 30 липня, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «З’ясовано, що водій автомобіля «Фіат Скудо», який є депутатом Сокальської міської ради та лікарем Сокальської центральної районної лікарні, керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, порушив правила дорожнього руху та вчинив смертельну ДПТ. Чоловік виїхав на зустрічну смугу руху, де йому назустріч рухалась 72-річна велосипедистка. Внаслідок зіткнення потерпіла померла на місці пригоди».

«29 липня виконувачем обов’язків прокурора Львівської області повідомлено винуватцю ДТП про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху). На даний час вирішується питання про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави», – поінформували також у прокуратурі.

«Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння є обставиною, яка обтяжує покарання винуватця ДТП», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Натомість на «Телеканалі новин «24» розповіли: «У суботу, 28 липня, у селі Новий Витків Радехівського району за 70 кілометрів від Львова відбулася смертельна ДТП. Підозрюваний Василь Петрушка, депутат міста Сокаль, збив 72-річну жінку насмерть. За попередньою версією Нацполіції, 43-річний чиновник на Fiat виїхав на зустрічну смугу і зіштовхнувся з автобусом».

«Доньку загиблої про втрату матері повідомили вже сусіди. Жінка розповіла, що її 72-річна мама якраз поверталася на велосипеді із церкви, і на дорозі її обігнав рейсовий автобус сполученням Тернопіль-Червоноград», – поінформували також на телеканалі.

«За кілька метрів із боку водія автобус зачепив «Fiat». Легкова машина виїхала на смугу зустрічного руху та зіштовхнулась з автобусом, і тоді вже водій легковика на капоті з велосипедисткою проїхав ще 60 метрів», – розповіли також на телеканалі.

«Жінка від отриманих травм загинула на місці події. За кермом машини був депутат Сокальської міської ради від партії «Воля» Василь Петрушка. Це підтвердили і місцеві, які були у той момент. Чоловік їхав зі Сокаля в Лопатин забрати своїх дітей та дружину. Також стало відомо що ця машина не була його», – повідомили також на «Телеканалі новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів