Слідча поліції на Львівщині отримала дві тисячі доларів хабаря

14:00 26 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.gp.gov.ua

Слідча районного відділу поліції у Львівській області отримала у вересні минулого року від жителя Яворівського району дві тисячі доларів неправомірної в хабаря за не притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомили в середу, 26 лютого, в прокуратурі Львівської області, де також розповіли, що житель Яворівського району хотів уникнути покарання за ймовірно вчинений злочин, передбачений статтею 350 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), за це і надав хабаря. Незважаючи на складність доведення злочину, вчиненого особою добре обізнаною із формами та методами фіксування подібних правопорушень, все ж вдалось зібрати докази для оголошення підозри.

Вчинок слідчої, яка, ймовірно, вжила достатньо заходів для конспірації, кваліфікували за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прохання надати та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії, з використанням наданого їй службового становища). За вчинене їй загрожує від 5 до 10 ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також конфіскація майна.

Як інформував «ЩЛ», патрульний отримав на Львівщині від водія €400.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів