Склад атестаційних комісій поліціянтів засекречений, – активістка

14:46 18 травня 2016 р.

Фото до новини

Роботу громадських активістів, які ввійшли до складу атестаційних та апеляційних комісій Національної поліції України, не оплачують. Натомість працівники поліції, які також працюють в цих комісіях, отримують відрядження.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні,18 травня, під час інтерв'ю-прес-конференції на тему: «Атестація працівників поліції у Львівській області і її вплив на реформування кадрового складу», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила член атестаційної апеляційної комісії південного регіону Національної поліції України Наталія Шелестак. 

Вона пропрацювала цілий місяць в Одесі в атестаційній комісії на громадських засадах. 

- Там працювало 14 первинних комісій. Що стосується тієї комісії, де працювала я, то вона складалася з трьох працівників Нацполіції: секретарем комісії був представник патрульної поліції зі Львова та два працівники центрального апарату поліції. І три представники громадкості: я, представник Автомайдану та представник волонтерів з Одеси, - розповідає львівська активістка. 

За її словами, за день до початку роботи атестаційних комісій прізвища членів комісії були оприлюднені на сайті Національної поліції України. А ось прізвища членів апеляційної комісії були відомі тільки вузькому колу осіб. 

- Наших прізвищ не оприлюднювали навіть на сайті Національної поліції. Може тому, що організатори побоювалися, що на нас будуть учиняти тиск або будуть намагатися домовитися. Хоча ми представлялися кожному, хто приходив на апеляцію. Також списки висіли перед входом у кабінет, де проходила співбесіда, - розповідає Наталя Шелестак. 

Перед роботою з членами комісії провели мінімальний інструктаж, під час якого показали документи, з якими доведеться працювати, та протоколи, які треба буде підписувати.  

- Нам не говорили, що ми можемо питати чи чого не можемо. Жодних  прохань, впливів чи тисків не було. Я дуже здивувалася з цього, - каже вона. 

Водночас, львів’янку здивувало тотальне незнання державної мови одеськими поліціянтами. 

- Вони перекладають собі в голові закони. Закон «Про поліцію» написаний державною мовою. Я його питаю – він не може відповісти. Дозволяєш йому говорити російською – він чудово відповідає на запитання, - ділиться враженнями від роботи в комісії львів’янка. 

Водночас, за її словами, до неї там ставилися з пересторогою.

- Вони мене називали «западенкою» і казали, що там лютує западенка, - сміється Наталя Шелестак. 

За її словами, всі співбесіди відбувалися в приміщенні Одеського університету внутрішні їх справ під охороною. То ж сторонні особи та особи, які не були запрошені цього дня до співбесіди, доступу до членів комісії не мали. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів