Шахраї видурили на Львівщині за «виграні» автомобілі 23 тисячі гривень

18:00 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukr.media

35-річна жителька Соснівки повідомила працівникам Червоноградського відділу поліції, що стала жертвою афериста.

Про це поінформували в середу, 24 квітня, в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «На мобільний телефон заявниці прийшло повідомлення про те, що вона виграла автомобіль «Сітроен С4». Жінка сконтактувалася з абонентом, який надіслав повідомлення і після розмови з ним вона погодилася заплатити компенсацію за виграш у розмірі одного відсотка від вартості автомобіля. Згодом на вказаний незнайомцем банківський рахунок вона здійснила переказ коштів у розмірі 10 тисяч гривен. Після цього зв’язок з абонентом втратила, а автомобіля не отримала».

«За подібним сценарієм діяв зловмисник, жертвою якого стала 18-річна львів’янка. За свій нібито виграш, до речі, теж автомобіль, дівчина віддала 13 тисяч гривень», – поінформували також в обласному управлінні поліції. За цими фактами відкрили кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, яка передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі до трьох років. Зараз правоохоронці проводять досудові розслідування і встановлюють особи зловмисників», – повідомили також в обласному управлінні поліції.

У Головному управлінні поліції у Львівській області попередили: «Шановні громадяни! Розуміємо вашу радість від новини про виграш автомобіля, але для початку вам слід заспокоїтись і пригадати чи брали ви участь у яких-небудь розіграшах, або лотереях? Якщо ні – малоймовірно, що ви стали «щасливим власником» автомобіля. Однак, якщо ви є оптимістом і вірите у «подарунки долі», спершу ретельно перевірте інформацію про виграш. Для цього дізнайтеся назву організації, яка проводила розіграш, її юридичну адресу, контактні телефони та переговоріть з її офіційними представниками. Також можна перевірити в Інтернеті номер телефону, з якого вам надійшло повідомлення. Зазвичай, люди, які вже постраждали від рук аферистів, роблять застережливі публікації, щоб убезпечити інших. Будьте пильними!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів