Шахраї-псевдорієлтори виставляють в інтернеті фіктивні адреси квартир у Львові, – ЗМІ

19:05 12 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: brilliant-deal.com

Як повідомив колишній працівник львівського бюро нерухомості Андрій Паньків: «На свята ажіотаж на квартири, люди втрачають пильність, переказують завдатки. За день шахрай заробляє по кілька тисяч гривень».

У киянки 28-річної Марія Конопліцки рієлтор-шахрай видурив 500 грн. «Із друзями хочемо поїхати на новорічні свята до Львова. Ще з листопада почали шукати там квартиру, – каже жінка. – Через сайт оголошень «Сландо» знайшли 4-кімнатку в центрі. Рієлтор Артем Санін сказав, що здає за 4 тисячі за ніч. Але охочих багато, просив переказати півтори тисячі авансу. Кажу, з вами зустрінеться моя знайома, все дасть. Він пояснив, що не має часу зустрічатися. Якщо ми такі недовірливі, то перекажіть хоча б 500 гривень. Я переказала гроші і зв'язок обірвався. Шкода не скільки грошей, скільки зіпсованого відпочинку. Вільних квартир у Львові вже нема».

За такою схемою працюють псевдорієлтори в найбільших туристичних містах. «Реєструються на сайтах, виставляють фотки чужих квартир, – каже 34-річний Андрій Паньків, колишній працівник львівського бюро нерухомості. – На свята ажіотаж на квартири, люди втрачають пильність, переказують завдатки. За день шахрай заробляє по кілька тисяч гривень. Рідко хто з ошуканих звертається в міліцію. Бо переважно це люди з інших міст, суми невеликі».

Радить бронювати помешкання через агенції нерухомості. Про це інформує в повідомленні «Шахраї здають чужі квартири» львівський кореспондент київської «Газети по-українськи» Ольга Швед.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів