Шахрай зі Львівщини продавав у слідчому ізоляторі віртуальне пальне

18:30 14 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lvivpolice

Правоохоронці Хмельниччини оголосили підозру організованій групі шахраїв, організатор якої, перебуваючи в слідчому ізоляторі, торгував пальним, якого насправді у нього не було.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Хмельницької області, де також розповіли: «Слідчі управлінням Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області з’ясували, що раніше судимий за майнові злочини 42-річний житель Львівщини, маючи досвід вчинення злочинів проти власності та перебуваючи під вартою у слідчому ізоляторі, з метою швидкого збагачення вирішив продовжити свою злочинну діяльність. Розуміючи, що в силу обставин він не зможе реалізувати свій план самостійно, до кримінально-караної діяльності як співучасників зловмисник залучив ще двох знайомих, які перебували на волі».

«У процесі протиправної діяльності учасники групи розділили злочинні ролі, узгодили спеціальні правила поведінки та розробили план незаконного заволодіння майном громадян. Організатор угрупування телефонував до потерпілих та, представляючись працівником АЗС, пропонував за зниженою вартістю придбати пальне», – поінформували також у прокуратурі.

«Діючи по злочинному плану, зловмисник переконував потерпілих приїхати до підшуканих іншими членами групи автозаправних станцій, де під час спілкування «покупці» віддавали шахраям кошти. Далі зловмисники, посилаючись на необхідність вирішення певних організаційних питань, зникали з місця злочину, а ошукані громадяни так і продовжували очікувати на товар», – розповіли також у прокуратурі.

«Правоохоронцям вдалось задокументувати п’ять епізодів злочинної діяльності організованої групи, під час якої її члени заволоділи коштами на суму майже 100 тисяч гривень. Наразі організатору злочинного угрупування та його членам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, за які частина 4 статті 190 (шахрайство, вчинене повторно, у складі організованої групи) Кримінального кодексу України передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів