Середня зарплата судді КСУ становить 254 тисячі гривень на місяць

20:07 10 листопада 2020 р.

Фото до новини

На виплату зарплати одного судді Конституційного Суду України за 10 місяців 2020 року було витрачено близько 2,5 млн грн, а середній розмір винагороди судді КС становить 254 тис. грн на місяць.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба КСУ.

«За 10 місяців 2020 року на виплату зарплати одного судді Конституційного суду України витрачено близько 2,5 мільйона гривень. Середній розмір винагороди судді Конституційного Суду України – 254 тисячі гривень на місяць», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що у державному бюджеті на 2020 рік було передбачено фінансування Конституційного Суду у розмірі 314,5 млн грн, але не можна просто розділити цю суму на 15 суддів.

У судовій установі пояснюють, що видатки Конституційного Суду – це не лише винагорода суддів, а й видатки на забезпечення організаційного, аналітичного, юридичного, інформаційного та матеріально-технічного забезпечення, тобто здійснення конституційної юрисдикції в Україні.

Водночас, коментуючи інформацію про те, що нібито суддя КСУ коштує для нашої держави більше 21 мільйона грн, а суддя має зарплату в понад 400 тис. грн, великий штат помічників - більше ніж 20 осіб на кожного суддю, а також значний автопарк, у КСУ відзначили, що відповідно до статті 30 Закону «Про КСУ» суддя КС має двох наукових консультантів і помічника, посади яких належать до посад патронатної служби.

«Інше не передбачено, так як і не передбачений автопарк. За суддею Конституційного Суду України закріплений один службовий автомобіль», - поінформували у судовій установі.

Суди в Україні переплюнули корупцію, - опитування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів