СБУ затримало інспектора митного поста «Львів-аеропорт» з хабарем у €2 тисячі

20:05 23 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zakarpattya.net.ua

Посадовець вимагав цю за сприяння у ввезенні в Україну імпортних товарів.

Прес-служба обласної прокуратури інформує сьогодні, 23 травня, в повідомленні «Затримано на «гарячому» одного з інспекторів митного поста «Львів-аеропорт»:

«Сьогодні, 23 травня 2014 працівниками спецпідрозділу БКОЗ УСБУ у Львівській області, в межах кримінального провадження, що розслідується прокуратурою Львівської області, затримано на «гарячому» при отриманні неправомірної вигоди в сумі 2 тисячі Євро одного з інспекторів митного поста «Львів-аеропорт». Посадовець вимагав таку суму грошей за сприяння у ввезенні на митну територію України імпортних товарів.

На даний час провадяться невідкладні слідчі дії. Кримінальне провадження розпочато за ч.4 ст.368 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років».

Натомість інтернет-видання «Zaxid.net» передає в п’ятницю в повідомленні «Інспектора Львівської митниці затримали з хабарем у €2 тис.»:

«Співробітники СБУ затримали інспектора одного з митних постів Львівської митниці з хабарем у 2 тис. євро. «Винагороду» митник вимагав у підприємця за ввезення на територію України брендового одягу без сплати обов’язкових митних платежів та зборів.

Як повідомили у прес-центрі СБУ, зловмисника затримали «на гарячому» під час одержання від приватного підприємця 2 тисячі євро. За матеріалами СБУ обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

За вчинення цього злочину митнику загрожує позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів