Розтрата коштів «СпецТехноЕкспорту»: 5 підозрюваних для НАБУ

20:37 4 березня 2019 р.

http://spetstechnoexport.com/uk/news/32

http://spetstechnoexport.com/uk/news/32
Фото: сайт СпецТехноЕкспорт

4 березня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали чинного та колишнього директорів державного підприємства «СпецТехноЕкспорт» та ще трьох екс-посадовців за підозрою у розтраті 2,225 млн дол. США (55,5 млн грн). Цього ж дня їм повідомлено про підозру.

Зокрема, йдеться про:

- чинного директора «СпецТехноЕкспорту» (на момент вчинення злочину — заступника директора «СпецТехноЕкспорту»);

- колишнього директора «СпецТехноЕкспорту»;

- екс-заступника директора «СпецТехноЕкспорту»;

- екс-заступника директора департаменту контракту № 1 «СпецТехноЕкспорту» (на даний час – підприємця); 

- екс-начальника одного з відділів «СпецТехноЕкспорту» (на даний час – підприємця).

Дії всіх осіб кваліфіковано за ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Слідство встановило, що у 2009 році за ініціативи керівництва «СпецТехноЕкспорту» держпідприємство уклало з іноземною компанією угоду з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом «СпецТехноЕкспорт» мав поставити військову продукцію, вироблену ДП «Завод 410 ЦА». Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що державне підприємство «СпецТехноЕкспорт» заплатило 2,225 млн дол. США. Натомість детективи НАБУ встановили, що компанія-посередник заявлені послуги не надавав. 

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2017 року. 

Довідково

 «СпецТехноЕкспорт» — державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство, основною сферою діяльності якого є експортно-імпортні відносини на світовому ринку продукції та послуг військового та подвійного призначення. 

Входить до складу державної компанії «Укрспецекспорт», уповноваженого державою посередника у здійсненні зовнішньоекономічної діяльності у сфері експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення.

Своєю чергою, «Укрспецекспорт» входить до складу державного концерну «Укроборонпром».

 Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомив сайт НАБУ. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів