Різниця між Трампом і Зеленським: Трампа - забанили, Зеленського - заарештували

10:55 16 січня 2021 р.

Фото до новини

У Москві батька чотирьох дітей Павла Зеленського арештували за два твіти.

Пресненський районний суд Москви у Росії заарештував оператора ФБК (Фонду боротьби з корупцією) Павла Зеленського у справі про два твіти. Його відправили в СІЗО до 28 лютого.

Вранці 15 січня в Москві затримали оператора Фонду боротьби з корупцією Павла Зеленського за два твіти після самоспалення нижегородської журналістки Ірини Славіної.

«Ірина, вибачте нас, вибачте що дозволяємо це Цими словами я прошу всіх нас встати, прокинутися, перестати твітити і електронно переживати. Давайте ******* (бити - DL) цю недовладу », - написав Зеленський у Твітері. 

За це проти нього порушили справу про заклики до екстремізму (частина 2 статті 280 КК).

У постанові слідчого йдеться, що Зеленський «негативно ставлячись до існуючого конституційного ладу і органів державної влади Російської Федерації, маючи злочинний умисел, спрямований на спонукання необмежено широкого кола осіб з числа користувачів мережі Інтернет до насильницької зміни конституційного ладу послідовно розмістив в соціальній мережі Twitter дві взаємопов'язані між собою і такі, що доповнюють одна одну публікації (твіти), що містять погрози й ворожі висловлювання на адресу ряду персоніфікованих представників вищих органів державної влади».

Експертиза МВС встановила, що текст твітів містить «негативну, ворожу оцінку автором представників органів влади, характеризує їх як людей, які не заслуговують життя, а також спонукання до аудиторії почати боротися, чинити опір із [застосуванням] насильства і заподіянням шкоди».

Павло Зеленський одружений, має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей. Профіль Пала Зеленського у Твітері має 400 підписників, а тепер уже 1135 читачів. 

Нагадаємо, що у США президента Дональда Трампа назавжди заблокували у Твітері, бо керівництво соціальної мережі вважає, що дописи Трампа завдають суспільної шкоди. 

ФБК - Фонд боротьби з корпуцією є некомерційною організацією, створеною у 2011 році Алєксєєм Навальним, який після спроби отруєння його у Росії, вилікувавшись у Німеччині, анонсував своє повернення в Москву авіарейсом 17 січня. Правоохоронні органи пообіцяли відразу арештувати Навального. Влада Москви заборонила зустрічати Навального в аеропорті представникам медіа. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів