Радіоперемовини "Беркуту" під час розгону Майдану 30 листопада

15:24 5 грудня 2013 р.

Фото до новини

Радіоперемовини "Беркуту" під час розгону Майдану 30 листопада можуть бути також і тими, про одержання яких заявив народний депутат Анатолій Гриценко. Але достеменно це невідомо.

Анатолій Гриценко сьогодні написав у ФБ: "Як Вам і обіцяв, я уже передав Генеральному прокурору Віктору Пшонці депутатське звернення разом із записами радіообміну командирів Беркуту під час підготовки і проведення операції по знищенню Майдану вночі 30 листопада. Запис досить об'ємний - 180 файлів. Він посекундно покриває досить тривалий проміжок часу - з 03:46 до 06:03 години ранку. Обривчасті команди-доповіді на фоні шумових завад і мату далеко не всі зрозуміють. Водночас професіоналам із цього запису абсолютно ясно: це не була якась вимушена реакція Беркуту на чиїсь провокації - це заздалегідь спланована операція з чіткою координацією дій окремих підрозділів і груп Беркуту проти мирних громадян.

В разі створення у парламенті Тимчасової слідчої комісії я передам їй ці записи. Ясна річ, вони будуть збережені для наступного Генпрокурора - на випадок, якщо нинішній не забезпечить притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто віддавав завідомо злочинний наказ і хто діяв злочинно.

Я не планую оприлюднювати ці кількагодинні записи, з шумами і матом, для широкого загалу. Суть їх зрозуміла, висновки я Вам виклав. Збирати прес-конференції й піаритися на цій темі також не буду. Я полковник - не майор) Дякую Вам за розуміння".

Аудіозаписи розміщені на відомому сайті тут: https://soundcloud.com/berkutsays/sets/30-1

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів