П’ять підприємств Львівщини змусили сплатити податки

14:30 29 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: ukurier.gov.ua

Ще під час досудового слідства вони відшкодували державі понад 6 млн. грн.

Про це повідомляє сьогодні, 29 листопада, прес-служба обласної прокуратури. За її інформацією, впродовж жовтня й листопада цією установою було скеровано до суду п’ять кримінальних проваджень про підозру щодо такої ж кількості службових осіб суб’єктів господарювання в ухиленні від сплати податків на загальну суму більше 6 млн. грн. 

Усі кримінальні провадження уже заслухано судами із постановленням законних рішень. Зокрема, судом визнано винним директора підприємства у несплаті до державного бюджету 700 тисяч грн. податків.

Бо під час досудового розслідування встановлено, що він здійснював упродовж 2012-2013 років імпорт в Україну товарів металопрокату на підставних осіб, які не були обізнані з його злочинними діями. У подальшому імпортовані товари реалізовувались, а отримані готівкові кошти приховувались від оподаткування. Загалом йдеться про 700 тисяч грн. несплачених податків.

Однак, зважаючи на те, що вказаний керівник збитки, завдані державному бюджету відшкодував у повному обсязі, судом його звільнено від кримінальної відповідальності – на підставі частини 4 статті 212 Кримінального кодексу. Бо нею передбачено, що «особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами першою, другою, або діяння, передбачені частиною третьою (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов’язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня)». 

Прес-служба обласної прокуратури зазначає також, що, як і в попередньому випадку, суми заподіяних збитків разом із штрафними (фінансовими) санкціями повністю відшкодовані під час досудового розслідування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів