Прикордонники зупинили на Львівщині турків

16:30 16 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонний наряд Львівського загону зупинив для перевірки таксі, яке рухалося у напрямку кордону з Польщею.

Про це повідомили в понеділок, 16 грудня, в Держприкордонслужбі, де також розповіли, що влегковику, окрім водія-українця, були ще п’ятеро чоловіків – громадян Туреччини. Іноземці мали зі собою «ID»-картки та закордонні паспорти.

Прикордонники з’ясували, що турки прибули на територію України нещодавно законним шляхом та мали намір в обхід пункту пропуску потрапити до країн ЄС. До подорожі іноземці підготувалися завчасно, та, ймовірно, щоб незаконно перетнути українсько-польський кордон, користувалися GPS-навігатором з прокладеним маршрутом руху до державного кордону. Наразі іноземців доставлено до прикордонного підрозділу для проведення фільтраційно-перевірочних заходів, встановлення усіх обставин справи та прийняття правового рішення.

Ще одного громадянина Туреччини, який теж намагався у незаконний спосіб потрапити до Польщі, затримали прикордонники Мостиського загону. Група реагування відділу «Шегині», за інформацією місцевих жителів, затримала чоловіка біля кордону.

Виявилося, що «стильний нелегал» у краватці минулого тижня прибув в Одесу літаком та, через відсутність візи, спробував продовжити подорож до ЄС нелегально. Іноземця 1984 року народження за спробу незаконного перетинання державного кордону України правоохоронці затримали в адміністративному порядку. Рішення у справі прийматиме суд.

Як інформував «Щоденний Львів», польські прикордонники перешкодили найбільшій цьогоріч контрабанді бурштину з України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів