Прикордонники Львівського загону підрахували, скільки разів відмовились від хабарів і назвали їхню суму

09:51 3 серпня 2021 р.

Фото до новини

Останній раз прикордонник не взяв неправомірну винагороду, коли 500 євро йому запропонував чоловік-боржник, якому заборонено виїжджати з України.

Учора в пункті пропуску «Шегині» на виїзд з України слідував громадянин України. Під час проходження прикордонного контролю стосовно 45-річного чоловіка відбулось спрацювання однієї з баз даних щодо заборони виїзду закордон, адже він є боржником. Мандрівник запропонував прикордоннику неправомірну винагороду у розмірі 500 євро за безперешкодний його пропуск через державний кордон.

Про це повідомив 7-й прикордонний Карпатський загін, пише Dailylviv.

Проте отримав від прикордонника категоричну відмову на протизаконну пропозицію. З метою прийняття правового рішення щодо цього факту було поінформовано працівників відділу внутрішньої та власної безпеки 7-го прикордонного Карпатського загону і представників Нацполіції про виявлення можливих ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 ККУ.

Загалом упродовж 2021 року прикордонники відмовилися від неправомірних грошових винагород на загальну суму 380 доларів, 3 650 євро, 67 тисяч гривень та 4 200 злотих.

Держприкордонслужба вкотре звертає увагу громадян, що пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди прикордоннику – це злочини, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів