Прикордонників хочуть купити за 100 грн або 10 євро

09:34 25 липня 2020 р.

Фото до новини

У пункті пропуску «Тиса» 46-річний українець намагався відкупитися від перевірки, запропонувавши прикордонному нарядові хабар у розмірі 10 євро за пропуск з простроченою «Зеленою картою».

Про це інформує Держприкордонслужба, пише DailyLviv.

Ще одну спробу надання неправомірної винагороди прикордонникам було вчинено вчора у цьому ж пункті пропуску. Громадянин Словаччини, який прямував на виїзд з України, запропонував прикордонному нарядові 100 гривень за позачерговий пропуск.

На обидві пропозиції прикордонники відповіли рішучою відмовою. Натомість, про протиправні дії вони повідомили своєму керівництву та співробітникам Національної поліції. У діях обох хабародавців вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

З огляду на почастішання спроб втягнути співробітників Держприкордонслужби у протиправну діяльність, застерігаємо громадян від незаконних дій та нагадуємо про кримінальну відповідальність за пропозицію або надання неправомірної вигоди службовій особі Державної прикордонної служби. У співробітників Держприкордонслужби нулева толерантність до хабарництва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів