«Прийняте» без підрахунку голосів – нонсенс, – експерт (відео)

23:56 16 січня 2014 р.

Фото до новини

Голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко переконаний, що немає жодних підстав вважати прийнятими законопроекти, за які сьогодні шляхом підняття рук голосували депутати ВР.


Відео: ЛІГАБізнесІнформ

Експерт із публічного права Ігор Коліушко зазначив також: «Такого ще не було в історії Верховної Ради України, щоб без підрахунку голосів по наявності кількості депутатів у фракції і шляхом їх сумування встановлювали, що закон прийнятий. Я мовчу, що це не відповідає регламенту і законним процедурам, але це вже просто дикість».

За словами Ігоря Коліушка, «якщо три людини можуть зустрітись в кабінеті голови Верховної Ради, сказати скільки в кого депутатів у фракціях і штампувати закони – для чого взагалі ходити в сесійний зал?».

Відтак голова правління Центру політико-правових реформ вважає, що немає взагалі жодних підстав вважати ці законопроекти проголосованими і прийнятими сьогодні. Він також додав:

«Якщо говорити про зміст цих документів, то в більшості з них цей зміст навіть не лежав біля права. Це стосується наприклад, змін, пов’язаних з проведенням масових заходів, з діяльністю об’єднань громадян, введення в законодавство таких невизначених понять, як «екстремізм», як «наклеп». А визначення цих понять записано настільки неконкретно, настільки в найрізноманітніших ситуаціях, що вважати це правом нема жодних підстав».

Ігор Коліушко також уточнив, що «більшість цих норм суперечать положенням Конституції України, міжнародних актів, таких, як Конвенція про права людини, як рішення Європейського суду з прав людини, які є фактично частиною українського законодавства». «Виходить не можна буде робити того, чого не дозволив міліціонер. Не можна їздити дорогами в корках, бо можна буде сказати, що це колона і можна буде позбавляти транспортного засобу», – іронічно підсумував Ігор Коліушко. Про це повідомляє сьогодні, 16 січня, «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів