При встановленні канатної дороги у Львові завдано шкоду парку «Знесіння»

11:52 15 жовтня 2013 р.

Фото до новини

У ньому незаконно вирублено чотирнадцять дерев.

Як повідомила Державна екологічна інспекція у Львівській області, нею проведено повторну позапланову перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства та додержання режиму територій і об’єктів природно-заповідного фонду в Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» щодо встановлення тролейної переправи «Zip Line». А в результаті цієї перевірки виявлено факти порушення ст. 7, 9¹, 64 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», а саме: незаконно зрізані дев’ять дерев породи акація, чотири дерева породи клен та одне дерево породи вільха. Крім цього, внаслідок обрізування верхівок дерев в межах господарської зони парку вздовж тролейної переправи «Zip Line» виявлено пошкоджені до ступеня припинення росту два дерева породи клен та одного дерева породи верба.

При цьому дозвільні документи на право зрізування дерев в адміністрації регіонального ландшафтного парку «Знесіння» відсутні. А розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконної рубки чотирнадцяти дерев та пошкодженням до ступеня припинення росту трьох дерев, розрахований згідно додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року №541 становить 26,696 тис. грн.

Як повідомляв «Щоденний Львів», прокуратурою внесено позов до окружного адмінсуду з вимогою скасувати ухвалу міськради, якою приватній структурі дозволено встановити стаціонарний атракціон – тролейну переправу у парку «Знесіння», бо цим рішенням порушено вимогу законодавства, котра забороняє будь-яку господарську діяльність, будівництво споруд, шляхів та інших об’єктів на території природно-заповідного фонду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів