Прокуратурою Львівщини розпочато 17 кримінальних проваджень за зловживання в бюджетній сфері

12:18 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: grim.in.ua

Її прес-служба повідомляє у вівторок: «Практично у всіх галузях суспільного життя, де використовувались бюджетні кошти, органами прокуратури області виявлено порушення законів».

У сьогоднішньому повідомленні прес-служби Львівської обласної прокуратури з цього приводу мовиться також:

«Відтак за зловживання у бюджетній сфері органами прокуратури Львівської області розпочато 17 кримінальних проваджень. З вимогою усунення виявлених порушень внесено 84 подання, за розглянутими на даний час 50 поданнями, скасовано 2 незаконних акти, до відповідальності притягнуто 50 посадовців органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, з яких 9 – органів контролю. До бюджету відшкодовано відшкодовано понад 52 тис.грн.

Прокурорські перевірки засвідчили, що встановлені чинним законодавством заходи, в тому числі тендерні процедури, які покликані забезпечити правильне використання бюджетних коштів, на практиці у багатьох випадках не діють. Зокрема, з порушенням здійснюється допуск до розгляду пропозицій учасників, які не відповідають кваліфікаційним вимогам, порушення виявлено при створенні та функціонуванні комітету з конкурсних торгів, наданні замовником переваг конкретному учаснику в ході оцінки пропозицій.

Крім того, встановлено факти невідповідності пропозицій тендерній документації, підроблення документальних матеріалів про виконані роботи, надані послуги, закуплені товари, а також постачання переможцем торгів та прийняття замовником товарів, робіт та послуг, які не відповідають якісним, кількісним та іншим показникам пропозиції переможця за умовами укладеної угоди тощо. Так, факти внесення недостовірних даних про фактичне виконання робіт виявлено прокурорами Залізничного, Франківського районів м. Львова, Жовківського та Яворівського районів.

Закупівлі робіт за завищеними цінами прокурорами міст Львова, Червонограда. До прикладу, встановлено, що посадові особи комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, зловживаючи службовим становищем закупили випромінювач у рентгенологічному діагностичному апараті, який заборонено для використання в Україні, чим завдали збитки бюджету на суму майже 100 тис.грн.

За вказаним фактом, прокуратурою м. Львова до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України. На даний час, досудове розслідування триває.

Невідповідність кваліфікаційним критеріям учасників торгів виявлено Миколаївською міжрайонною прокуратурою при проведенні закупівлі теплопостачання у Миколаївській міській раді, Самбірською міжрайонною прокуратурою при проведенні закупівлі для ремонту навчального закладу у Самбірському медичному коледжі, прокуратурою Камʼянка-Бузького району при проведенні закупівлі продуктів харчування відділом освіти Камʼянка-Бузької райдержадміністрації тощо.

Загалом у сфері державних закупівель, за результатами проведених перевірок, зареєстровано 7 кримінальних проваджень. Внесено 36 подань. За розглянутими документами реагування 19 службових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування притягнуто до дисциплінарної відповідальності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів