Прокуратура «витрусила» з підприємств Львова понад 4 млн. грн. зарплатних боргів

13:16 19 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: lvivexpres.com

Проти одного з них розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє сьогодні, 19 листопада, прес-служба прокуратури міста Львова. За її інформацією, завдяки співробітникам цієї установи працівникам львівських підприємств виплатили понад 4 млн грн. зарплатних боргів.

Зокрема, прокуратурою Франківського району розпочато 14 листопада кримінальне провадження за фактом безпідставної невиплати 60 тисяч грн. заробітної плати працівникам одного з підприємств будівельної галузі. Бо встановлено, що при наявності коштів на рахунках, керівники цієї компанії не виплачували зарплатні 33 своїм підлеглим упродовж двох місяців.

Прес-служба прокуратури міста Львова додає, що цьогоріч правоохоронцями проводилось досудове розслідування у 165 кримінальних провадженнях стосовно посадових осіб підприємств Львова, які позбавили громадян права на своєчасне отримання зароблених коштів. Відтак у ході розслідування, під загрозою притягнення до кримінальної відповідальності, керівники цих структур погасили заборгованість на загальну суму понад 4 млн. грн.

Орім цього, за позовами прокурорів, громадянам виплачено ще понад 4,1 млн. грн. зарплатні. Упродовж року прокурорами на усунення порушень у сфері оплати праці внесено 20 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 23 посадовці органів контролю, місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Як повідомляв «Щоденний Львів», працівникам «Полярону» також видали заборговану зарплату після втручання прокуратури.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів