Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо фейкової «Львівської народної республіки» (відео)

15:45 18 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: comments.ua

Тим часом «функціонує» ця «інтернет-спільнота» лише в російській соціальній мережі «ВКонтакте».


Відео: zik.ua

Прес-служба Львівської обласної прокуратури повідомляє, що цією установою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Підставою для реєстрації вказаного кримінального провадження стало виявлення у мережі Інтернет інформації щодо протиправної діяльності інтернет-спільноти «ЛНР- Львівська народна республіка», яка функціонує в соціальній мережі «ВКонтакте». 

За допомогою цієї мережі невстановлена особа-засновник вказаної групи проводить агітаційну роботу серед користувачів. Зокрема, формує деструктивні погляди і думки окремих громадян, пов’язані з посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України.

Кримінальне провадження для проведення подальшого досудового розслідування скеровано у слідчий відділ УСБУ у Львівській області. Крім того, у відповідності до ч.1 ст. 37 КПК України в провадженні призначено групу прокурорів для здійснення процесуального керівництва. Наразі досудове розслідування триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів