Прокуратура розслідує приватизацію будівлі в центрі Львова за незаконною схемою

09:46 7 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: vip.volyn.ua

У ході судового спору щодо неї було пред’явлено підроблене рішення.

Як повідомляє сьогодні, 7 листопада, прес-служба прокуратури міста Львова, цією установою викрито незаконну схему приватизації державного майна. Зокрема, йдеться про будівлю у центрі Львова площею понад 700 квадратних метрів, а вартістю – майже 1 млн. грн., яка перебуває у державній власності.

У ході перевірки з’ясовано, що дві комерційні структури ініціювали судовий спір про виконання договірних зобов’язань, в ході якого пред’явили підроблене рішення Пустомитівського районного суду щодо набуття прав власності на вказані приміщення. При цьому жодного відношення до такого майна підприємства не мали.

Але між ними була укладена мирова угоду, за умовами якої будівлю передано у власність одного з них у погашення договірних зобов’язань. Відповідну ухвалу винесено господарським судом Львівської області 3 вересня.

Однак приватне підприємство не зареєструвало прав власності на згадане майно, оскільки факт незаконних діянь з державним майном виявила прокуратура. Відтак 4 листопада до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою міста Львова внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за фактом замаху на заволодіння державним майном.

Водночас розпочато досудове розслідування. Наразі готується апеляційне подання про скасування ухвали господарського суду Львівської області від 3 вересня цього року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів