Прокуратура перешкодила звільненню від покарання неповнолітніх на Львівщині

12:00 28 серпня 2018 р.

Фото до новини

Прокуратура вимагає від керівництва філії державної установи «Центр пробації» у Львівській області притягнути до відповідальності винних у звільнені неповнолітнього від відбування покарання.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили у вівторок, 28 серпня: «Прокуратура завадила незаконному звільненню від відбування покарання двох неповнолітніх на Львівщині».

«На обліку у Яворівському районному секторі з питань пробації перебуває неповнолітній, якого за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України (вчинення крадіжки повторно) у січні 2016 року засуджено до покарання у вигляді двох років і двох місяців позбавлення волі та встановлено іспитовий строк один рік та два місяці. У квітні 2018 року посадовими особами вказаного органу скеровано до суду подання про його звільнення від відбування покарання у зв’язку із закінченням іспитового строку», – поінформували також у прокуратурі.

«При цьому, у поданні зазначено, що ця дитина під час іспитового строку у травні 2016 року вчинила новий злочин – грабіж, поєднаний з проникненням у житло. Більше того, обвинувальний акт скеровано до суду. Таким чином, у суді прокурор заперечив можливість задоволення цього подання. Як наслідок, 23 квітня 2018 року судом відмовлено у звільнені неповнолітнього від відбування покарання», – поінформували також у прокуратурі.

«Аналогічний факт трапився і у Золочівському районному секторі з питань пробації, на обліку у якому перебуває неповнолітній, якого у вересні 2016 року засуджено за частиною 1 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) до двох років позбавлення волі з встановленням іспитового строку один рік. Під час іспитового терміну, у березні-червня минулого року, підліток двічі вчинив шахрайство (частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України), за що правоохоронці повідомили йому про підозру. Також, за зберігання наркотичних речовин його притягнуто до адміністративної відповідальності. Проте, незважаючи на це, посадовими особами органу з питань пробації, у лютому 2018 року, скеровано до суду подання про його звільнення від відбування покарання у зв’язку із закінченням іспитового строку», – розповіли також у прокуратурі», – повідомили також у прокуратурі.

«Із таким протиправним рішенням не погодилась прокуратура, принципову позицію якої 12 червня 2018 року підтримав суд. Служителі Феміди відмовили у звільнені неповнолітнього від відбування покарання. Відтак, двоє неповнолітніх понесуть справедливе покарання за усі вчинені злочини за сукупністю вироків (відповідно до вимог статті 71 Кримінального кодексу України)», – поінформували також у прокуратурі.

«Окрім цього, з метою недопущення уповноваженими органами з питань пробації порушень вимог статті 78 Кримінального кодексу України та статті 165 Кримінально-виконавчого кодексу України, прокуратурою Львівської області внесено вказівку керівництву філії державної установи «Центр пробації» у Львівській області, яку розглянуто та задоволено. На даний час керівництвом цієї держустанови вирішується питання про притягнення винних посадових осіб до відповідальності», – повідомили також у прокуратурі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів