Прокуратура Львова розслідує 19 крадіжок каналізаційних люків

19:04 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: torange.ru

Про їх відсутність і неналежний стан міській раді скаржилися в більше 250 зверненнях громадян.

Як повідомляє сьогодні, 14 листопада, прес-служба прокуратури міста Львова, цією установою виявлено численні факти порушень законодавства при утриманні каналізаційних мереж міста. Зокрема, проведеною перевіркою встановлено, що упродовж 2013 року на адресу Львівської міської ради надійшло більше 250 звернень громадян про відсутність та неналежний стан каналізаційних люків, однак належних заходів реагування посадовцями не вживалось.

Окрім цього, як інформує прес-служба, залишалися бездіяльними з цього приводу й працівники ЛМКП «Львівводоканал». Останні лише у поодиноких випадках звертались до органів внутрішніх справ для встановлення осіб, які вчинили крадіжки люків та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Відповідні повідомлення систематично почали надходити до правоохоронців лише після трагічного випадку 10 жовтня цього року, коли у відкритому каналізаційному колекторі загинула трирічна дитина. Відтак, на цей час, за процесуального керівництва прокуратури, працівниками міліції проводиться розслідування у 19 кримінальних провадженнях за фактами крадіжок каналізаційних люків.

Водночас, зважаючи на виявлені порушення при утриманні каналізаційних мереж міста, прокуратурою Львова внесено подання на адресу Львівської міської ради з вимогою притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

Прес-служба прокуратури також нагадує, що триває досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою у службовій недбалості начальника дільниці каналізаційних мереж західного району ЛМКП «Львівводоканал» (частина 2 статіі 367 Кримінального кодексу України). Бо з’ясовано, що цей чиновник не забезпечив належного періодичного обстеження каналізаційного колектора, що у подальшому призвело до загибелі дитини. На цей час вирішується питання про скерування вказаного провадження до суду.

Як повідомляв «ЩЛ», у Львові ще не накриті люками 34 отвори на недіючих мережах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів