Прокуратура Львова покарала 17 посадовців за втаємничення публічної інформації

13:57 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: osf.kiev.ua

Складено та скеровано до суду 4 адмінпротоколи за ч.1 ст.212-3 КУпАП про порушення права на інформацію, за наслідками розгляду яких винних посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Цьогоріч органами прокуратури Львова розглянуто 85 запитів на отримання публічної інформації. Найчастіше запитувана інформація стосувалась питань правозахисної діяльності, представництва інтересів громадян і держави у суді, організаційно-розпорядчої роботи. 

Загалом, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», у поточному році до міської та районних прокуратур Львова надійшло 108 запитів від громадян, засобів масової інформації, громадських організацій та юридичних осіб. При цьому, 23 з них скеровано за належністю іншим розпорядникам інформації. Водночас, надано роз’яснення вимог чинного законодавства по 34 запитах, які стосувались, у тому числі, стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях. Зазначимо, що такі запити належать до звернень окремої категорії, та вирішуються виключно в межах розділу 26 Кримінального процесуального кодексу України.

Окрім того, прокурорами проводились перевірки додержання вимог законодавства іншими суб’єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації. Відтак, внесено 12 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 посадових осіб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Водночас, складено та скеровано до суду 4 адмінпротоколи за ч.1 ст.212-3 КУпАП про порушення права на інформацію, за наслідками розгляду яких винних посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів