Прокуратура Львівщини вимагає в судах повернення майна навчальним закладам

18:14 10 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Як повідомили у вівторок у прес-службі правохоронної установи, один її позов вже задоволено Старосамбірським районним судом, ще один розглядається в суді апеляційної інстанції.

«Прокуратура вимагає в судах повернення незаконно відчуженого майна навчальних закладів», – повідомили сьогодні, 10 березня, в прес-службі прокуратури Львівської області, конкретизуючи при цьому:

«За результатами проведених перевірок органами прокуратури Львівської області вжито заходів реагування з метою усунення порушень законодавства, допущених органами влади та місцевого самоврядування при використанні майна закладів освіти, та заявлено низку позовів з метою витребування з чужого незаконного володіння приміщень освітніх установ. Так, Старосамбірським районним судом задоволено позов прокуратури Львівської області про скасування рішення органу місцевого самоврядування, на підставі якого відчужено приміщення медичної частини Добромильської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату на користь фізичної особи. Вказане майно постановлено повернути у комунальну власність.

Також, прокуратура області в суді апеляційної інстанції відстоює законність рішення Шевченківського районного суду міста Львова про повернення у державну власність із незаконного користування приватних осіб приміщень їдальні Вищого професійно-технічного училища №29 м.Львова, загальною вартістю понад 600 тис. грн.

Загалом, упродовж цього року прокурорами вже подано 10 позовів на загальну суму більше 100 тисяч грн з метою захисту прав неповнолітніх та інтересів держави».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів