Прокуратура Львівщини відстояла в суді право двох дітей на житло

12:00 6 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: volynnews.com

Як повідомили в понеділок у прес-службі обласної прокуратури, цьогоріч співробітниками цієї установи пред’явлено 10 позовів про заборону відчуження належного дітям житла, визнання їх права власності на житло в порядку спадкування й незаконного виселення неповнолітніх із їх помешкання.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 6 квітня:

«Прокуратура Львівської області в касаційній інстанції все ж відстояла право двох дітей на житло. Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ 25 березня поточного року задоволено касаційну скаргу прокуратури Львівської області, внесеної в інтересах двох неповнолітніх дітей.

Зокрема, прокуратурою ставилось питання про скасування ухвали Апеляційного суду Львівської області від 4 липня 2014 року, якою визнано мирову угоду, відповідно до якої батько цих дітей зобов’язувався передати квартиру, в якій проживали діти, в рахунок погашення заборгованості по договору позики в розмірі 242 тисело грн. При цьому, згода органом опіки та піклування на укладення будь-якого правочину щодо відчуження згаданого житла не надавалася, більше того, ні вказаний орган ні матір дітей суд не залучив до розгляду даної справи.

Відтак, у грудні минулого року прокуратура Львівської області ухвалу Апеляційного суду оскаржила в касаційному порядку.

Зазначимо, що вже у поточному році прокурорами на захист прав і свобод дітей до суду пред’явлено 10 позовів про заборону відчуження належного дітям житла, визнання їх права власності на житло в порядку спадкування, незаконного виселення неповнолітніх із їх помешкання, тощо. Наразі п’ять позовів цієї категорії судами задоволено». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів