Прокуратура домоглася повернення на Львівщині підприємством 44,3 га землі

11:30 15 лютого 2019 р.

Господарський суд Львівської області

Господарський суд Львівської області
Фото: wikipedia.org

Золочівська місцева прокуратура подала до господарського суду Львівської області позов з вимогою визнати незаконним розпорядження райдержадміністрації та звільнити спірну територію.

Про це повідомили в п’ятницю, 15 лютого, в прес-службі прокуратури Львівської області, де також розповіли: «Між Миколаївською районною державною адміністрацією та одним із підприємств був укладений договір, відповідно до якого 44,3 га землі передано у користування фірмі. При цьому було порушено вимоги ЗУ «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», оскільки фактично у оренду передали землі, на які за громадянами вже оформлено право власності. Тобто землі не могли вважатись невитребуваними паями. А відтак, райдержадміністрація не могла надавати їх у оренду».

«Золочівська місцева прокуратура подала до господарського суду Львівської області позов з вимогою визнати незаконним розпорядження райдержадміністрації та звільнити спірну територію. У ході слухання справи підприємство звільнило земельну ділянку, а тому провадження судом закрито», – поінформували також у прокуратурі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів