Президент Зеленський призначив керівником АП люстрованого Богдана

17:57 22 травня 2019 р.

Андрій Богдан

Андрій Богдан
Фото: ВВС

Статус посади голови Адміністрації Президента за законом про держслужбу не має значення, адже Закон про очищення влади чітко називає цю посаду.

Про це написав заступник міністра юстиції Сергій Петухов на сторінці у Facebook. Зокрема, він зазначив, що посада голови Адміністрації Президента прямо вказана у ч. 5 ст. 2 “Закону про очищення влади”, як така, щодо якої здійснюються заходи з очищення влади (люстрація).

“Статус цієї посади за Законом "Про державну службу" не має значення, адже профільний Закон про очищення влади чітко називає цю посаду і не відсилає до закону про державну службу. Так само не є державними службовцями судді та прокурори, на яких поширюються люстраційні обмеження”, - повідомив Петухов.

Водночас він наголосив: “Якщо хтось вважає люстраційний закон несправедливим, то це не звільняє його від обов'язку його виконувати”. “Люстрація була однією з перших вимог Революції Гідності, і Міністерство юстиції робило все для належного впровадження прийнятого закону”, - додав заступник міністра юстиції.

Він також підкреслив, що обов'язок дотримання вимог законодавства про очищення влади покладений на керівника відповідного органу. “Міністерство юстиції надає роз'яснення і контролює виконання Закону. Ми готові це зробити і в цьому випадку”, - зауважив Петухов.

Також заступник міністра зазначив, що в реєстрі люстрованих осіб є прізвища людей, які були звільнені після прийняття закону на основі його положення, натомість особи, які залишили свої посади до набрання чинності законом, не внесені в реєстр.

Водночас, наголосив Петухов, заборона займати публічні посади до 2024 року поширюється на них так само, як і щодо осіб, які внесені в реєстр люстрованих осіб.

Про цк написав DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів