«Правий сектор» вибачився за зрив концерту у Львові (відео)

15:38 16 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Цей громадський рух також обіцяє, що деструктивний елемент, який влився до нього, буде відсіюватися».


Відео: Степан Лозинський

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС повідомляє в неділю, що вчора у Львові група молодих людей увірвалася в приміщення Палацу спорту «Україна», де відбувався концерт українського гурту «Тінь сонця». Вони намагалися прорватися на сцену, чим зірвали концертну програму, на якій були присутні близько 400 глядачів. Музикантам гурту ці особи завдали тілесних ушкоджень.

До Франківського райвідділу міліції для з‘ясування обставин було доставлено п’ять правопорушників, з яких четверо виявилися неповнолітніми. Всі вони – мешканці Львова.

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС стверджує також, що в приміщенні Палацу спорту правоохоронці виявили та вилучили піротехнічну гранату, пневматичний пістолет, пневматичний револьвер, два мисливські ножі, газовий балончик, камуфляжну маску й два посвідчення активістів громадської організації «Правий сектор». За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Дане правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Натомість у «Коментарі «Правого Сектору» щодо інциденту під час львівського концерту «Тіні сонця», оприлюдненому сьогодні, 16 лютого, на офіційній сторінці громадського руху в соціальній мережі «Вконтакте», мовиться:

«Правий Сектор офіційно визнає причетність його представників до конфлікту, котрий трапився під час концерту «Тіні сонця» у мЛьвові 15 лютого і приносить вибачення п. Сергію Василюку та іншим музикантам гурту. Зростання чисельності Правого Сектору призводить до того, що часом до його лав вливаються люди, котрі не мають достатньої дисципліни.

Це явище, котрого неможливо цілком уникнути. Проводячи мобілізацію, ми відсіваємо той деструктивний елемент, котрий дає себе виявити.

Одначе усіх виявити неможливо. Відтак, подібний елемент буде відсіюватися в процесі боротьби.

Відповідально заявляємо, що винні у львівському інциденті будуть покарані згідно з законами революційного часу і покинуть лави Правого Сектору.

Центральний штаб Правого Сектору».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів