Правоохоронці затримали під час одержання хабара керівника Львівської державної фінансової академії (оновлено)

18:44 16 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: crimereport-tv.blogspot.com

Як повідомили в понеділок у прес-службі обласної прокуратури, виконувач обов’язків ректора вимагав за працевлаштування до очолюваного ним вишу та подальше сприяння у професійній діяльності $2000.

Сьогодні, 16 березня, завдяки скоординованим діям співробітників обласних прокуратури та управління МВС, під час одержання хабара – $2000 – затримано виконувача обов’язків ректора одного з вищих навчальних закладів у Львові. Ці кошти посадовець вимагав від громадянки за працевлаштування до очолюваного ним вишу та подальше сприяння у професійній діяльності.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). На цей час у провадженні проводяться першочергові слідчі дії.

Про це повідомили сьогодні, 16 березня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

 «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» також повідомила:

«У понеділок, 16 березня, правоохоронці затримали виконувача обов'язків ректора Львівської державної фінансової академії Петра Буряка під час отримання хабара у розмірі двох тисяч доларів. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області. Зазначається, що 64-річний посадовець вимагав гроші за працевлаштування до академії та подальше сприяння у професійній діяльності.

Як стало відомо, наприкінці минулого року Міносвіти оголосило конкурс на заміщення посади ректора, що мав завершитись місяць тому. Виконувачем обов'язків став багаторічний ректор Петро Буряк, який знову претендував на посаду ректора – його програма є на сайті академії.

Водночас програм інших кандидатів немає. Наразі посадовцю «світить» позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів