На Львівщині затримали за хабар старшого інспектора митного поста (оновлено)

19:00 29 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Співробітник ДФС вимагав за безперешкодний перетин кордону України з придбаним товаром 2,5 тисячі гривень хабара.

«Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції, військової прокуратури та ВБ ДФС у Львівській області затримали старшого інспектора митного поста Львівської митниці під час отримання ним 2,5 тисячі гривень неправомірної вигоди», – повідомили сьогодні, 29 січня, в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції, де також опублікували світлини з місця події й розповіли подробиці:

«Громадянин придбав у Польщі 625 кілограмів комбікорму для тварин. Однак, за безперешкодний перетин кордону України з придбаним товаром 52-річний митник вимагав у мешканця Львівської області хабара. Чоловік звернувся по допомогу до працівників Управління захисту економіки НП України у Львівській області.

Слідчим відділом військової прокуратури Львівського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ч.астиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Так, 29 січня, у результаті проведення оперативно-слідчих заходів на території митного поста правоохоронці затримали старшого інспектора.

У зловмисника вилучено 2,5 тисячі гривень неправомірної вигоди, отриманої від громадянина. Також, у кишенях одягу затриманого виявлено та вилучено майже п’ять тисяч гривень готівкою.

Встановлюються інші факти вимагання та одержання посадовцем неправомірної вигоди та осіб, які також можуть бути причетні до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень. Митнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією».

Своєю чергою, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли в п’ятницю:

«У п’ятницю, 29 січня, на пункті пропуску «Мостиська» на хабарі затримали працівника митного поста. Зловживаючи службовим становищем, митник вимагав 2500 грн.

Про це повідомив начальник Львівської митниці Державної фіскальної служби Левко Прокіпчук, який зазначив: «У результаті спільних дій працівників національної поліції України, відділу безпеки фіскальної служби та військової прокуратури працівника цього митного поста затримали за отримання неправомірної вигоди у сумі 2500 гривень. Ці кошти він отримав за сприяння у переміщенні товару поза митним контролем».

Левко Прокіпчук,  також наголосив, що Львівську митницю і надалі «очищатимуть» від корупціонерів та закликав повідомляти відомі факти вимагання чи отримання працівниками митниці неправомірної вигоди за телефонами (032) 258-99-69, 297-36-09».

Натомість у прес-службі Львівського обласного управління ДФС повідомили сьогодні, 29 січня, «Щоденному Львову»: «Львівська митниця ДФС очищається. У Львівській митниці ДФС продовжуються заходи щодо виявлення працівників, які зловживають службовим становищем. Так, сьогодні у пункті пропуску «Мостиська» в результаті спільних дій працівників УЗЕ ДЗЕ національної поліції України, відділу власної безпеки при ДФС у Львівській області ГУВБ ДФС України та військової прокуратури Львівського гарнізону було затримано працівника цього митного поста за отримання неправомірної вигоди в сумі 2500 гривень за сприяння у переміщенні товару поза митним контролем. Львівська митниця і надалі вживатиме заходів щодо очищення своїх рядів від працівників, які причетні до корупційних діянь. З метою протидії корупції та хабарництву просимо громадян, які володіють інформацією про вимагання, отримання працівниками митниці неправомірної вигоди, повідомляти на телефон «гарячої лінії» Львівської митниці ДФС – (032)258-99-69 та відділ власної безпеки при Головному управлінні ДФС у Львівській області Головного управління власної безпеки  ДФС України  за номером телефону (032) 297-36-09».

Своєю чергою, в прес-службі військової прокуратури Західного регіону України розповіли в п’ятницю:

«29 січня військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону України спільно з оперативними співробітниками Управління захисту економіки  у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України в рамках контролю за вчиненням злочину у кримінальному провадженні задокументувала факт вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим інспектором митного посту «Мостиськ» Львівської митниці Державної фіскальної служби України. Хабар від громадянина призначався за нестворення штучних перешкод при переміщенні товарів з Республіки Польща на територію України

Під час проведення особистого обшуку корупціонера Ш. окрім неправомірної вигоди виявлено та вилучено ще понад 5000 гривень. Посадовця затримано у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, а за місцем його роботи проводяться обшуки.

 

Вирішується питання про повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною  3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів