Правоохоронці та екологи вилучили на львівському вокзалі понад 4 тисячі первоцвітів

23:40 7 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: управління МВС на Львівській залізниці

Як повідомила помічник начальника лінійнового відділу на станції Львів зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Соломія Таратула, «на території вокзалу Львів-Головний проводились заходи в рамках операції «Первоцвіт-2015» за участю правоохоронців лінійного відділу на станції Львів та працівників Державної екологічної інспекції у Львівській області».

«У Львові на вокзалі правоохоронці з екологами вилучили понад 4 тисячі квіток первоцвіту», – повідомила на сайті управління МВС на Львівській залізниці помічник начальника лінійного відділу на станції Львів зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Соломія Таратула, конкретизуючи при цьому:

«6 березня на території вокзалу Львів-Головний проводились заходи в рамках операції «Первоцвіт-2015» за участю правоохоронців лінійного відділу на станції Львів та працівників Державної екологічної інспекції у Львівській області. Мета проведених заходів – виявлення порушень порядку придбання чи збуту рослин занесених до Червоної книги України. Начальник сектору громадської безпеки лінійного відділу на станції Львів підполковник міліції Андрій Татарський розповів також:

«На залізничному вокзалі станції Львів працівниками міліції патрульної служби та блоку громадської безпеки лінвідділу виявлено подружжя, мешканців Тернопільської області. Вказані громадяни переносили декілька ящиків первоцвітів, занесених до Червоної книги України.

У них правоохоронці вилучили майже 4000 тисячі квіток шафрану Гейфеля та 350 квіток підсніжника білосніжного. Як з’ясувалось, вилучені квіти подружжя придбало у невідомих їм осіб з метою подальшого перепродажу. Адже у переддень свята 8 березня на букети з цих квітів є чималий попит». 

Щодо вказаних осіб працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення передбаченого частиною 2 статті 88-1 «Порушення порядку придбання чи збут об’єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зібрані матеріали передано на розгляд суду. 

Як зазначив, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області, головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Роман Дасюк, порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, тягне за собою накладення штрафу від дев’яти до двадцяти чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу. Розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження шафрануГейфеля та підсніжника білосніжного становить 62 гривні за одну квітку.

До слова, спеціальне використання об’єктів рослинного та тваринного світу з Червоної книги України здійснюється лише у наукових і селекційних цілях, у тому числі для розмноження, розселення і розведення у штучно створених умовах, а також для відтворення популяцій. Використання, добування, збирання цих об’єктів з метою отримання прибутку забороняється».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів