Правоохоронці натрапили на Львівщині на арсенал зброї, якою поранено інспектора ДАІ

14:39 5 січня 2015 р.

На місці інциденту у Вінницькій області

На місці інциденту у Вінницькій області
Фото: відділ зв’язків із громадськістю Вінницького обласного управління МВС

Як повідомили в понеділок у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, його співробітники вилучили в одному зі сіл Пустомитівського району арсенал зброї та боєприпаси.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС повідомили сьогодні, 5 січня, що правоохоронці натрапили на арсенал зброї, якою, міг бути поранений інспектор ДАІ. У повідомленні також конкретизують:

«На автодорозі Немирів-Гайсин у Вінницькій області, 3 січня близько шостої години ранку, працівники ДАІ намагались зупинити автомобіль «КІА» для перевірки. Водій іномарки, проігнорувавши вимогу працівників міліції зупинитись, збільшив швидкість і почав втікати.

Інспектори прийняли рішення переслідувати автомобіль і невдовзі заблокували його поблизу одного з сіл Вінницької області. Під час перевірки документів водій іномарки несподівано відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї і двічі поранив одного з інспекторів ДАІ.

Працівники міліції у відповідь відкрили вогонь з табельної зброї. Під час перестрілки нападник отримав смертельне поранення.

Особу водія «КІА», котрий стріляв у правоохоронців, було встановлено – ним виявився 19-річний львів’янин. Зловмисник стріляв у інспекторів ДАІ з пістолета «Глок-19» австрійського виробництва.

Крім того у салоні іномарки було виявлено пістолет-кулемет «Скорпіон» чеського виробництва. Під час санкціонованого обшуку помешкання у одному з сіл Пустомитівського району Львівської області, де тимчасово проживав водій іномарки, працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області виявили та вилучили: предмет схожий на револьвер моделі «MAJOR Eagle 3»; предмет схожий на пістолет «STALKER 917-S» 9 мм зі спорядженим магазином на 16 патронів; 212 патронів калібру 9 мм; 31 патрон з маркуванням «Superx». Вся вилучена зброя та боєприпаси направлені на дослідження у науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС України у Львівській області.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зізброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Розпочато досудове розслідування.

Нагадуємо, що згідно частиною 3 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, особа, котра добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої - звільняється від кримінальної відповідальності».

Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Вінницького обласного управління МВС повідомляли 3 січня,

«У Немирівському районі під час несення служби був важко поранений інспектор ДАІ. Водій-правопорушник кілька разів вистрілив у бік міліціонерів з вогнепальної зброї.

Для затримання озброєного зловмисника, який продовжував прицільну стрільбу, напарник пораненого застосував табельну зброю. Правопорушник загинув на місці події, повідомляє прес-служба МВС Вінницької області.

«3 січня близько шостої години ранку під час несення служби на автодорозі Немирів-Гайсин працівники ДАІ намагалися зупинили автомобіль KIACerato. Водій іномарки проігнорував вимогу міліціонерів і, збільшивши швидкість, почав тікати.

Водія-правопорушника інспектори міліції наздогнали і заблокували поблизу с. Озеро Немирівського району. Водій на прохання міліціонерів вийшов з автомобіля і надав для огляду сумку з особистими речами. Коли правоохоронці виявили там зброю, зловмисник почав стріляти з пістолета, який мав при собі. Один з них отримав два вогнепальних проникаючих поранень грудної клітини та правого плеча.

За словами начальника Немирівського райвідділу міліції Василя Максимчука, при затриманні озброєного правопорушника міліціонери застосували табельну зброю. Злочинець від отриманих поранень загинув на місці пригоди.

Ним виявився 19-річний мешканець однієї з областей. На місці події були вилучені дві одиниці вогнепальної зброї і обойми з патронами.

Зараз на місці працює слідчо-оперативна група міліції. Вилучену зброю направили на експертизу. Правоохоронці з'ясовують її походження і те, з якою метою злочинець перебував на території Вінницької області.

Пораненого міліціонера прооперували в районній лікарні. Стан його здоров'я - середнього ступеня тяжкості».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів