Правоохоронці Львівщини вилучили 2622 одиниці піротехнічних засобів (+відео)

16:50 30 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mvs.gov.ua

Як повідомили у вівторок у прес-службі обласного управління МВС, «працівники міліції розпочали заходи з виявлення каналів контрабандного ввезення на територію України несертифікованої піротехнічної продукції, місць виготовлення саморобної піротехніки, а також фактів продажу вказаної продукції без відповідних ліцензій МВС України з метою попередження надзвичайних подій».


Відео: телеканал «ZIK»

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 30 грудня, правоохоронці Львівщини вилучили 2622 одиниць піротехнічних засобів. У повідомленні також конкретизують:

«Працівники міліції розпочали заходи з виявлення каналів контрабандного ввезення на територію України несертифікованої піротехнічної продукції, місць виготовлення саморобної піротехніки, а також фактів продажу вказаної продукції без відповідних ліцензій МВС України з метою попередження надзвичайних подій. Як показує практика, найбільш поширена незаконна торгівля піротехнічними засобами здійснюється у Львові, а також великих районних центрах області.

Як правило, незаконна торгівля піротехнічними засобами здійснюється на ринках та прилеглих до них територіях. Проведеною перевіркою, працівники міліції виявили 13 фактів реалізації на Львівщині піротехніки з порушенням чинного законодавства. 

Вилучено 2622 одиниць піротехнічних засобів (петард, феєрверків, салютних установок). За усіма виявленими фактами складено адміністративні протоколи за статтею 195-6КУпАП.

До прикладу, працівники міліції Сихівського райвідділу міліції виявили 26-річного львів’янина, котрий на одному з проспектів міста незаконно реалізовував піротехнічні засоби. У нього вилучено 1360 шт. піротехніки.

Начальник відділу дозвільної системи управління громадської бензпеки ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Володимир Цікало повідомив також: «Застерігаємо, що за незаконну торгівлю та використання піротехнічних засобів передбачено адміністративну відповідальність за ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) КУпАП. Максимальне покарання згідно статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від шістдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів».

Крім того, правоохоронці виявили один факт порушення правил використання піротехнічних виробів за яким складено адміністративний протокол за статтею 195-6 КУпАП. Начальник відділу дільничних інспекторів управління громадської безпеки ГУ МВС України у Львівській області Віктор Катерина розповів: «Купувати піротехнічні вироби потрібно тільки в спеціалізованих магазинах, і в жодному разі на ринках. До кожного піротехнічного виробу у продавця обов’язково має бути інструкція, а на продукції має бути зазначена дата виготовлення та термін придатності. При відсутності зазначеного, піротехнічний виріб вважається контрафактним, а його реалізація і використання заборонена».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів