Правоохоронці Львівщини відреагували на 42 випадки порушення вирубки й реалізації хвойних дерев (відео)

17:10 30 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaholovok.com.ua

Як повідомили у вівторок у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, її співробітниками вилучено 83 ялинки вартістю майже 15 тисяч гривень.


Відео: телеканал «ZIK»

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 30 грудня, що правоохоронці Львівщини відреагували на 42 порушення вирубки та реалізації хвойних дерев.  У повідомленні також конкретизують:

«З метою збереження хвойних лісів від самовільної вирубки, працівники міліції проводять операцію «Ялинка», зокрема, здійснюється перевірка усіх можливих місць, де незаконно можуть реалізовувати новорічну лісову продукцію. Разом з місцевими органами державної виконавчої влади правоохоронці проводить перевірку всіх лісопереробних підприємств, лісопильних цехів і пилорам, які здійснюють розпилювання деревини, щодо законності отримання сировини та профілактики правопорушень, пов’язаних з переробкою і реалізацією лісоматеріалів.

З 24 грудня працівники міліції вже виявили у Львові та області 42 порушення вирубки та реалізації хвойних насаджень, із них: 18 за статтею 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП, 20 – за статтею 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) КУпАП, 2 – за статтею 159 (порушення правил торгівлі на ринках) КУпАП, 2 – за статтею 152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) КУпАП. Вилучено 83 ялинки вартістю майже 15 тисяч гривень.

Правоохоронці нагадують: ялинки, які призначенні для реалізації повинні мати спеціальне клеймо на зрубі дерева, яке засвідчує його право на реалізацію та безпечність хвої. Покупець має право попросити продавця пред’явити документи на продукцію (хвою) – це товарна гарантія на закупку ялинки, а документ про радіологічний стан (на виявлення екологічної чистоти дерев) допоможе захистити себе й ваших близьких від небажаних захворювань».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів