Правоохоронці Львівщини скерували до судів 22 обвинувачення в незаконному володінні зброєю

12:14 13 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили в п’ятницю в прес-службі обласного управління МВС, з 12 лютого до 7 березня правоохоронці Львівщини виявили 51 факт незаконного обігу зброї.

«На Львівщині завершилася операція «Зброя та вибухівка», – повідомили сьогодні, 13 березня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС, конкретизуючи при цьому:

«За час проведення операції, з 12 лютого по 7 березня, правоохоронці виявили 51 факт незаконного обігу зброї, 22 кримінальних провадження направлені на розгляд до суду. Оперативно-профілактичну операцію «Зброя та вибухівка» правоохоронці проводили у два етапи – підготовчий та практичний.

Під час проведення операції працівники міліції виявили та вилучили з незаконного обігу: чотири пістолети (з них два – кустарного виробництва), мисливську гладкоствольну рушницю, два обрізи, шість гранат, 1332 одиниці боєприпасів різного калібру. Працівники міліції виявили незареєстровану зброю у Львові, Дрогобицькому, Бориславському, Сколівському та у інших районах області. 

Завершено досудове розслідування та направлено на розгляд суду 22 кримінальних провадження, відкритих за злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї. У порівнянні з минулим роком, коли подібних кримінальних проваджень було відкрито 91, лише за два місяці 2015 року правоохоронці Львівщини відкрили 93 кримінальних провадження за злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї.

З початку року на території Львова і області працівники міліції зареєстрували 93 факти незаконного обігу зброї та боєприпасів. Правоохоронці виявили та вилучили: вісім пістолетів, три обрізи, дві гладкоствольні рушниці, малокаліберну гвинтівку, дев’ять гранат, 1573 одиниці набоїв різного калібру.

Міліція Львівщини вкотре нагадує громадянам про те, що згідно частини 3 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси та вибухові речовини або вибухові пристрої».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів