Прокуратура Львівської області розслідує 75 фактів ухилення від призову за мобілізацією

11:52 25 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: newsru.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі обласної прокуратури, цією установою скеровано до судів чотири обвинувальні акти стосовно осіб, які ухилялись від призову.

У прес-службі прокуратури Львівської області повідомили сьогодні, 25 березня: 

«З часу дії Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 14 січня 2015 року прокуратурою Львівської області до судів скеровано чотири обвинувальні акти стосовно осіб, які ухилялись від призову. Водночас триває розслідування у 75 кримінальних провадженнях за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову за мобілізацією).

Ще чотири кримінальні провадження зареєстровано за частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Крім цього, складено протоколи стосовно двох осіб за статтею 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за фактами порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Прокурорами налагоджено постійний обмін інформацією з військовими комісаріатами стосовно осіб, які підлягають мобілізації, тих, кому надана відстрочка від мобілізації, а також фактів прийняття військово-лікарськими комісіями рішень про визнання військовозобов’язаних непридатними до військової служби, відмови посадовими особами забезпечувати в установленому порядку виділення тимчасово будівель, споруд, земельних ділянок, матеріально-технічних засобів Збройним Силам України відповідно до мобілізаційних планів тощо». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів