Правоохоронці Львівщини припинили діяльність фіктивного підприємства

17:38 5 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: viche.lutsk.ua

Як повідомили в понеділок у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, правоохоронці Львівщини припинили діяльність фіктивного підприємства, через рахунки якого «перетекло» понад 25 мільйонів безготівкових коштів.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС міської ради повідомили сьогодні, 5 січня, що правоохоронці Львівщини припинили діяльність фіктивного підприємства, через рахунки якого «перетекло» понад 25 мільйонів безготівкових коштів. У повідомленні також конкретизують:

«Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВСУкраїни у Львівській області, за процесуального керівництва прокуратури області, припинили діяльність приватного підприємства, що здійснювало фіктивну комерційну діяльність. Зокрема встановлено, що 26-річний мешканець Львівщини придбав частку в статутному капіталі столичного комерційного підприємства, призначив себе на посади директора та головного бухгалтера і в такий спосіб отримав можливість керувати підприємством та створив видимість фінансово-господарської діяльності.

Оперативники встановили факти «перетікання» через розрахунковий рахунок підприємства коштів на суму понад 25 мільйонів гривень. Гроші були перераховані на рахунки інших підприємств як оплата за фіктивні операції з поставки товарів, виконані роботи та надані послуги. Частина з цих грошей в подальшому була конвертована у готівку.

Підприємцю оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу від пятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів