Правоохоронці ліквідували на Львівщині підпільний завод пічного палива (відео)

18:40 18 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління Національної поліції

Нафтопродукти для обігріву приміщень виробляли раніше засуджені громадяни.

«На території колишньої нафтобази двоє зловмисників налагодили незаконне виробництво рідкого палива. Понад 4 тисячі кубометрів пічного палива та нафти вилучили з нелегального маслозаводу», – повідомили сьогодні, 18 грудня, в прес-службі (відділі комунікації) Львівського обласного управління Національної поліції, де також розповіли подробиці: 

«Працівники управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Львівській області отримали інформацію, що на території Жидачівського району незаконно виготовляють нафтопродукти. Під час перевірки інформація підтвердилась. Встановлено, що на території колишньої нафтобази двоє осіб налагодили діяльність підпільного міні-олієзаводу. Раніше засуджені громадяни 1959 та 1987 років народження виробляли нафтопродукти для обігріву приміщень.

Продукт виготовлявся промисловим способом. За допомогою обладнання для перегонки паливо-мастильних матеріалів, із нафти-сирцю  виробляли рідке пічне паливо. Готову продукцію чоловіки реалізовували фізичним та юридичним особам.

Працівники УЗЕ в рамках проведення санкціонованого обшуку виявили: промислове обладнання для перегонки нафтопродуктів, понад 2 тисячі кубометрів готової продукції, майже 1,5 тисячі кубометрів нафти у металевих місткостях, понад 2 тонни мазуту у металевих бочках, а також стаціонарні місткості для накопичення нафтопродуктів. Правоохоронці вилучили як готову для реалізації продукцію, так і її складові.

Вилучену готову продукцію скеровано на експертизу. Слідчий відділ відкрив кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. На даний час працівники поліції з'ясовують джерело надходження нафти-сирцю, мережу збуту рідкого пічного палива, а також коло осіб, причетних до цієї злочинної схеми».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів